Over mij

Ik heb een passie voor papier. Papier in al zijn verschijningsvormen:  blanco, gekleurd, geprint, bedrukt;  foto’s in kranten, tijdschriften, boeken… Knippend, schuivend en plakkend zet ik losse stukjes papier om tot een geheel in de vorm van een collage, een object, een ansichtkaart of een pop-up kaart. 

Binnen de discipline Collage werk ik verschillende thema’s uit. 

In het thema ‘Maatschappij’ verbeeld ik mijn kijk op gebeurtenissen in de wereld, vaak met een knipoog. Humor is ook het thema binnen de serie ‘Niets-aan-de-hand-meisjes’, waarbij ik afbeeldingen van  de geschilderde pin-ups van Gil Elvgren (VS, 1914-1980) gebruik. Voor mijn meer abstracte collages laat ik mij inspireren door de collages van Kurt Schwitters (Duitsland, 1887-1948), de Dada-beweging en de pop-art kunst. Mijn recenste thema is ‘Be different’, een oproep aan de beschouwer om zich te onderscheiden van de massa, te zoeken naar en het behouden van de eigen identiteit.

Naast mijn liefde voor papier heb ik een zwak voor mooie garens om mee te breien. Ik vind het heerlijk om na mijn werk overdag in mijn atelier, 's avonds op de bank met de kat op schoot en de tv aan, te ontspannen met een breiwerk.